Suurtehovalaisimet Hartwall Arenan kattoon

2.10.2018

Kesällä tehdyn areenavalaistusuudistuksen myötä Hartwall Arena on entistä valmiimpi tuleviin tapahtumiin. Uusi valaistus täyttää ainoana Suomessa johtavien ammattilaisliigojen vaatimukset.

Valaistusuudistuksen toteutti Easy LED, joka asensi Hartwall Arenan kattoon lähes 100 BUBO® B3 suurtehovalaisinta. Uudet LED-valot syttyvät ja sammuvat nopeasti ja ne voidaan myös himmentää portaattomasti. Valaisinvaihdon yhteydessä uudistettiin myös valojen ohjaus DMX-järjestelmään, joka mahdollistaa valaistustilanteiden säädöt sekä muutokset useammasta ohjauspisteestä.

Valaistus uudistettiin vastaamaan muun muassa areenalla pelattavan KHL-liigan vaatimuksia. Nämä liittyvät ennen kaikkea televisiointiin, joka vaatii valaistukselta sekä riittävää valotehoa että täydellistä välkkymättömyyttä suurnopeuskameroiden hidastuskuvaa ajatellen.

Digitaalisen DMX-ohjauksen (Digital MultipleX) myötä käyttäjät voivat muokata valaistusta useammasta ohjauspisteestä. Tämä on hyödyllistä monitoimiareenalla, jossa tapahtumat ja tilaisuudet vaihtelevat jopa useita kertoja viikossa.

Jos ohjaajan käytössä ei ole valopöytää, voidaan esiasetettuja valaistustilanteita käyttää myös DMX-järjestelmän rinnalle asennetuista ohjauspaneeleista.