Taaleri Energia investoi ensimmäiseen energian varastointijärjestelmään

14.2.2023

Taaleri Energia sijoittaa 30MW / 36 MWh energian varastointijärjestelmään Lempäälässä. Akkuteknologiaan perustuva järjestelmä on yksi Suomen suurimmista taajuusreservimarkkinoilla toimivista energiavarastoista. Lisäksi järjestelmän kapasiteetti voidaan kaksinkertaistaa tulevaisuudessa.

Suomen suurimpana tuulivoiman tuottajana Taaleri Energialla on laaja osaaminen uusiutuvasta energiasta ja sen vaikutuksista kotimaiseen sähköverkkoon. Toteutettava energian varastointijärjestelmä tukee Suomen sähköntuotannon ja -kulutuksen tasapainottamista osallistumalla Fingridin reservimarkkinoille. Samalla se tasapainottaa Taaleri Energian omaa tuuliportfoliota.

Merus Power on toiminut hankkeen kehittäjänä ja vastaa energian varastointijärjestelmän kokonaistoimituksesta. Hanke valmistuu vuoden 2024 huhtikuuhun mennessä.

Investointi on Taaleri Energian ensimmäinen energian varastointijärjestelmiin. Se rahoitetaan aluksi osana Taaleri Energian järjestelemää 44 miljoonan euron hankekehitysrahoitusta.

Taaleri SolarWind III -rahasto hankkii Lempäälän energiavarastohankkeen osana hankekehitysportfoliota ensimmäisen varainhankintakierroksen päättymisen jälkeen, arviolta vuoden 2023 toisen neljänneksen aikana. Taaleri SolarWind III -rahasto etsii aktiivisesti myös muita investointikohteita energian varastointijärjestelmiin kohdemarkkinoillaan.