Tampereen Uros Live -areenalle maailmanluokan kulunhallintaa

20.4.2021

Tampereen Uros Live -areena on valinnut Abloy Oy:n kumppanikseen turvallisuusratkaisujen osalta.

Abloy ja Tampereelle joulukuussa valmistuva UROS LIVE -areena ovat sopineet turvallisuus- ja kulunhallintaratkaisujen toimittamisesta elämyskeskukseen. Euroopan nykyaikaisin tapahtuma-areena muun muassa varustetaan ajanmukaisimmalla kulunhallinnalla. Yhteistyö avaa uudenlaisia mahdollisuuksia käyttäjilleen ja kävijöilleen.

- Olemme avaamassa 15 000-paikkaisen areenan joulukuussa. Hankkeen edetessä olemme hakeneet kumppaneita kiinteistön eri toimintoihin, ja nyt on turvallisuuden ja liikkumisen vuoro. Turvallisuus ja kulunhallinta on tämänkokoiselle tapahtumapaikalle mitä kriittisimpiä tekijöitä, sanoo Uros live -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Areenan turvallinen aukipitäminen ympärivuorokautisesti vaatii huipputason kulunhallinnan. On esimerkiksi pystyttävä erottelemaan kaikille kansalaisille koko ajan avoimet alueet tiloista, joihin pääsee vain tapahtumalipulla tai aitio- tai hotellivarauksella. 

15 000 ihmistä saadaan turvaan hätätilanteissa nopeasti ja turvallisesti Areenalta poistuminen nopeasti ja turvallisesti mahdollisissa hätätilanteissa on tapahtumakeskuksen tärkeimpiä seikkoja. Esimerkiksi poistumisreittien ovet varustetaan avauspuomeilla.

- Rakennusvaiheen simulaatioissa on todettu, että areenan permantotasolta saadaan 4 500 ihmistä ohjattua pois permannolta alle kuudessa minuutissa. Koko areenan saadaan vastaavasti tyhjennettyä optimaalisessa tilanteessa noin kymmenessä minuutissa. Tämä ei onnistuisi ilman toimivia avausmekanismeja poistumisreiteillä. Lisäksi areenalla vierailee valtiotason vieraita, ja myös siksi on tärkeä hallita sekä valvoa kulkua eri tiloissa”, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jani Helenius sanoo.

Lisäksi Abloyn toimittama palonsulku- ja oviautomatiikka varmistaa elämyskeskuksen paloturvallisuuden ja sujuvoittaa samalla päivittäistä liikkumista tiloissa.