Technopolis tehostaa energiansäästötoimenpiteitään

13.10.2022

Työympäristöjen asiantuntija Technopolis tehostaa pitkään tekemäänsä työtä energiatehokkuudessa tavoitteenaan energiankulutuksen hillitseminen entisestään tulevalla syys- ja talvikaudella.

Energiansäästöön tähtäävät tehostamisen toimenpiteet kohdistuvat pääosin Technopoliksen kampuksien sähkönkulutukseen sekä lämmitykseen. Pääpainona on myös asiakkaiden ja oman henkilöstön ohjeistaminen siinä, miten ne voivat tukea omalla toiminnallaan energiansäästöä. 

Technopoliksella on 16 kampusta, joissa toimii 1 500 asiakasyritystä ja niiden 45 000 työntekijää kuudessa maassa Pohjois-Euroopassa. 

Technopolis toteuttaa kiinteistöjensä energiansäästötoimenpiteitä yhdessä kiinteistöjensä pitkäaikaisten ylläpito- ja huoltokumppaneiden, kuten Aren, Granlundin, Caverionin sekä Lassila & Tikanojan kanssa. 

Syys- ja talvikaudelle suunnitellut energiansäästötoimet tukevat Technopoliksen pitkäjänteistä työtä kiinteistöjensä energiankäytön ja energiatehokkuuden kehittämiseksi. Technopolis seuraa kiinteistöjensä energiankäyttöä aktiivisesti hyödyntäen tekoälyä, uusinta teknologiaa ja tehokkaita prosesseja energiatehokkuuden optimointiin. 

Energiansäästöohjelmansa myötä Technopolis valmistautuu alentamaan kiinteistöjensä sisälämpötilaa, optimoimaan ja mitoittamaan entistä tarkemmin ilmanvaihtoa ja vähentämään valaistuksesta aiheutuvaa sähkönkulutusta niin yleisissä tiloissa kuin ulkoalueilla lyhentämällä ulkovalaistuksen sekä valomainosten käyttöaikoja vuorokaudessa.