Teknologia ja muoti yhdistyvät

2.10.2018

Paikannusteknologiaa kehittävä Yepzon ja asusteita valmistava Lumi Accessories ovat yhidstäneet voimansa. Lumi on suunnitellut Yepnonin uusimmalle tuoteelle design-kotelon. Suomalaisyritysten yhteistyön tarkoituksena on tehdä turvateknologiasta entistä tyylikkäämpää ja vaatettaa teknologia osaksi käyttäjän olemusta.

Molemmilla kansainvälisessä nosteessa olevilla suomalaisbrändeillä on jo omat jalansijansa maailmalla. Lumi-tuotteilla on uskollinen asiakaskunta yli 25 maassa. Yepzon on avannut markkinaa paikantimilleen kotimaan lisäksi vahvasti Pohjoismaissa, Intiassa ja USA:ssa. Yhteistyöllä yritykset tähyävät uusille markkinoille.

Suomalaisuuden lisäksi yrityksiä yhdistävät niiden tuotteiden kohderyhmät – naiset. Yksi Yepzon™ Freedomin merkittävimpiä käyttötarkoituksia etenkin maailmalla on naisten turvallisuuden lisääminen, ja Lumin suurimman ostajakunnan muodostavat naiset.

"Suuri haaste naisten, tai ylipäänsä henkilökohtaisen turvallisuuden parantamisessa teknologian avulla on, että paikannin hankitaan vasta kun jotain tapahtuu itselle tai jollekin lähipiirissä", muistuttaa Yepzonin markkinointijohtaja Heidi Rantala.

Aidosta, ekologisesti kasvivärjätystä nahkasta valmistettukotelo edustaa Lumi-designia. Muodikkaan kotelon ansiosta turvateknologia tulee tyylikkääksi osaksi omaa vaatetusta.

Yepzonille on aina ollut tärkeää, miltä sen kuluttajalaitteet näyttävät, siksi tuotekehittelyssä on aina kiinnitetty erityistä huomiota niiden designiin.

"GPS-paikantimet ovat usein teollisia eikä niiden muotoiluun panosteta. Me olemme alusta lähtien halunneet tehdä laitteemme toisin", sanoo Rantala.