Teknologia-messut siirtyy keväälle, marraskuussa uusi Teknologia pre-event

27.9.2021

Helsingin Messukeskukseen marraskuulle valmisteltu Teknologia-messukokonaisuus siirtyy ensi keväälle 3.–5.5.2022. Tänä syksynä toteutetaan uusi päivän kestävä Teknologia pre-event Messukeskus Siivessä. Pre-event-verkostoitumistapahtuma järjestetään 24.11.2021.

Suuren, kansainvälisen messukokonaisuuden valmistelu vaatii paljon ennakkosuunnittelua järjestäjiltä, näytteilleasettajayrityksiltä ja ohjelmakumppaneilta. Vaikka tiukat tapahtumarajoitukset ovat Suomessa poistumassa, monissa yrityksissä koetaan yhä epävarmuutta messuille osallistumisesta.

– Olemme käyneet keskusteluja asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa syksyn aikana. Teknologia-messukokonaisuus on ammattitapahtuma, jonne tullaan työroolissa. Rajoitusten poistumisesta huolimatta monissa yrityksissä on vielä voimassa esimerkiksi matkustusrajoituksia ja etätyösuosituksia, jotka purkautuvat viiveellä syksyn aikana, sanoo Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Messuosallistuminen on yrityksille suuri markkinointi-investointi, ja tänä syksynä kansainvälisen teknologia-alan tapahtuman osalta nämä riskit koetaan vielä monin paikoin liian suuriksi.

– Haluamme toimia vastuullisesti asiakkaidemme suuntaan järjestämällä tapahtuman silloin kun voimme parhaalla mahdollisella tavalla turvata yritysten messupanostusten tuloksellisuuden. Näytteilleasettajien kokemuksen ohella myös messukävijän kokemus on meille tärkeä. Kävijät hakevat teknologia-alan messuilta muun muassa kansainvälisiä kontakteja ja ratkaisuja, joiden saaminen Helsinkiin tänä syksynä on epävarmaa, Bergström sanoo.  

Teknologia-messuja suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Siirtopäätös saa tukea Teknologia-messujen asiakkailta.  

– Ymmärrämme Teknologia-messujen siirtopäätöksen ja arvostamme messujärjestäjien vastuullista toimintaa. Tapahtumia ja kohtaamisia odotetaan jo kovasti, mutta tänä syksynä isoa teknologia-alan ammattitapahtumaa varjostaa vielä iso riski. On kuitenkin hienoa, että alan toimijat pääsevät kohtaamaan toisiaan kasvokkain Teknologia-messujen pre-eventissä, iloitsee Beckhoff Automation Oy:n toimitusjohtaja Mikko Uuskoski.

Teknologia pre-event paketoi alan puheenaiheet

Teknologia pre-event järjestetään Messukeskus Siiven tiloissa keskiviikkona 24.11. Koko päivän verkostoitumistapahtuma ohjelmalavoineen nostaa esille alan puheenaiheita ja kehityssuuntia.

– Meillä kaikilla on tarve kohdata muita ihmisiä pitkän tauon jälkeen. Tähän tarpeeseen vastaamme järjestämällä Teknologia-messujen pre-eventin, joka on tämänhetkiseen tilanteeseen sopiva tapa koota alan toimijat yhteen verkostoitumaan ja päivittämään osaamista. Pre-event-tapahtuman suunnittelu on potkaistu Messukeskuksessa käyntiin, ja olemme iloisia pystyessämme tarjoamaan tämän mahdollisuuden teknologia-alan ammattilaisille, Bergström sanoo.

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia-messut järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 3.–5.5.2022.