Teknoware 50 vuotta

7.6.2022

Suomalainen Teknoware täyttää 50 vuotta. Vuonna 1972 perustettu yritys aloitti bussien loistiputkivalaisinten ja niiden elektronisten liitäntälaitteiden valmistuksen. Kaksi vuotta myöhemmin suunniteltiin ensimmäiset turvavalaisimet.

Elektroniikka on tärkeä osa turvavalaistusta ja samalla Teknowaren ydinosaamista. Lahdessa sijaitseva elektroniikkatuotanto mahdollistaa monipuolisten tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen. Teknoware suunnittelee ja valmistaa lopputuotteensa sekä niissä käytettävän elektroniikan omalla tehtaallaan Lahdessa.

Teknoware on viitisensataa henkilöä työllistävä perheyritys. Pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Tuotantolaitoksia o n Suomen lisäksi Malesiassa, Puolassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Yrityksen myyntiverkosto palvelee yli 50 maassa. Teknoware on osa Teknopower-konsernia.

Dubaissa sijaitseva Cayan Tower on 307 metriä korkea ja 73-kerroksinen, käyrä, pilvenpiirtäjä. Teknoware on toimittanut pilvenpiirtäjään osoitteellisen keskusakustojärjestelmän ACM (Advanced Central Monitoring) -etähallintajärjestelmällä. Turvavalaistusjärjestelmä kattaa kahdeksan suuritehoista turvavalokeskusta, yli 1400 turvavalaisinta ja yli 500 opastevalaisinta.