Tele2 avaa uuden nopean kuituyhteyden Suomesta Frankfurtiin

14.2.2022

Tele2 Viro on avannut nopean valokuituyhteyden Suomesta Baltian ja Puolan kautta Frankfurtiin ja sitä kautta koko Eurooppaan. Tele2 Viro on osa eurooppalaista, Ruotsin Kistassa pääkonttoriaan pitävää tietoliikenneoperaattoria. Tele2 tarjoaa suomalaisille yrityksille uuden reitin Baltic Highwayna tunnettua valokuitureittiä pitkin Eurooppaan, mikä lisää yhteyksien turvallisuutta ja kapasiteettia datamäärien kasvaessa.

Kaapeli kulkee linjalla Helsinki-Tallinna-Riika-Vilna-Varsova-Frankfurt. Päätepiste Saksan Frankfurt on Euroopan tärkein finanssi- ja liiketoimintakeskus, joka toimii myös kaikkien tietoliikenneoperaattorien verkkojen keskeisenä solmukohtana. 

- Uutta valokuituyhteyttä voivat käyttää kaikki halukkaat suomalaiset yritykset: niin pankit, operaattorit, ict-yritykset kuin datakeskuksetkin – kaikki, jotka tarvitsevat laadukkaita, matalalatenssisia ja turvallisia yhteyksiä, kertoo Tele2 Viron kansainvälisen myynnin johtaja Asse Hang.

Hangin mukaan asiakkaat, jotka siirtävät suuria datamääriä Baltiaan tai Eurooppaan tai siirtävät niitä Suomen ja Baltian välillä, hyötyvät yhteydestä erityisesti. Esimerkiksi Viron ja Suomen välinen yritystoiminta on erittäin vilkasta ja kasvaa jatkossakin, mitä uusi yhteys tukee. Uusi datayhteys on tärkeä tuki tälle kasvulle. Suomen ja Viron, mutta myös muiden Baltian maiden välisen liiketoiminnan jatkuva kasvu sekä yritysten tarve vaihtoehtoiselle datayhteydellä Euroopan suuriin talouskeskuksiin olivat keskeisiä tekijöitä Tele2:n päätöksessä avata yhteys Suomeen. Myös Pohjoismaiden datakeskusmarkkinan kova kasvu on luonut tarpeen uudelle yhteydelle Eurooppaan.