Tietoevry ostaa MentorMaten

3.8.2023

Tietoevry on ostanut datakeskeisiin kehitys- ja konsultointipalveluihin keskittyvän MentorMaten sen nykyiseltä omistajalta Taylor Corporationilta. MentorMaten pääkonttori on Minneapolisissa, Yhdysvalloissa, ja yhtiö työllistää yli 1 000 työntekijää Bulgariassa, Paraguayssa ja Yhdysvalloissa.

MentorMate tarjoaa moderneja kehitys- ja konsultointipalveluita sekä data- ja tekoälyosaamista asiakkailleen Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. MentorMate on yksi johtavista teknologia-alan työnantajista Bulgariassa, missä sillä on noin 900 työntekijää. Vuonna 2022 MentorMaten liikevaihto oli 65 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja liikevaihdon kasvu oli noin 40 %. MentorMaten kannattavuus vahvistaa Tietoevry Createn kannattavuutta.

Yritysosto vauhdittaa Tietoevryn ohjelmistoihin ja digitaalisiin suunnittelupalveluihin keskittyvää strategiaa. MentorMatesta tulee osa Tietoevry Create -liiketoimintaa tukien sen pyrkimystä olla johtava datakeskeisten kehitys- ja konsultointipalveluiden toimija maailmanlaajuisesti. Yhdistyminen laajentaa merkittävästi Tietoevry Createn nykyistä Pohjois-Amerikan asiakaskuntaa, vahvistaa osaamista ja kasvattaa liiketoiminnan kohdemarkkinoita. MentorMate tuo mukanaan vahvan Pohjois-Amerikan asiakaskunnan laadukkaine asiakastoimituksineen ja asiantuntemuksensa suuryritysmarkkinasta Yhdysvalloissa. Yhdessä Tietoevry Create ja MentorMate voivat myös entistä paremmin hyödyntää generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia markkinoilla. Yritysosto tukee myös Tietoevry Createn vuoden 2025 taloudellisia tavoitteita, jotka Tietoevry julkisti vuonna 2022 pidetyn Pääomamarkkinapäivän yhteydessä.