Tokmanni nousi ilmastojohtajien tasolle kansainvälisessä CDP-ilmastoarvioinnissa

20.12.2022

Tokmanni on nostanut itsensä toiseksi parhaaseen luokitukseen, A-, yritysten ilmastotoimia ja ympäristöraportointia arvioivan CDP-järjestön tuoreessa, kansainvälisessä Climate Change -ilmastoarvioinnissa.

Tokmannin yltäminen ilmastoarvioinnin Leadership-tason luokitukseen A- osoittaa, että Tokmanni ottaa yhä paremmin huomioon ilmastonmuutoksen tuomat riskit ja mahdollisuudet sekä tekee aktiivisesti toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi, ilmastoriskien torjumiseksi ja vähähiilisen talouden kehittämiseksi. 

- Tokmanni ottaa ilmastonmuutoksen vakavasti, ja ilmastopäästöjen vähentäminen on yksi yrityksemme tärkeimmistä yritysvastuun alueista. Olemme erittäin iloisia siitä, että konkreettiset panostustemme ilmastonmuutoksen hillitsemisessä näkyvät jälleen myös CDP-järjestön ilmastoarvioinnissa, jossa nousimme jo toiseksi parhaaseen luokitukseen. Hieno tulos kertoo onnistumisistamme sekä määrätietoisesta ja pitkäjänteisestä työstämme, Tokmannin henkilöstöstä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Sirpa Huuskonen kertoo.

CDP on kansalaisjärjestöjen vuonna 2000 perustama riippumaton maailmanlaajuinen järjestö, joka arvioi vuosittain yritysten ympäristötyötä ja jakaa ne luokituksiin A–D-. Arviot perustuvat raportoinnin laajuuteen, ympäristöriskien ja -mahdollisuuksien tunnistamiseen ja hallintaan sekä ympäristöjohtajuuteen liittyvien parhaiden käytäntöjen noudattamiseen. CDP jaottelee yritykset hyväksyttyjen luokitusten perusteella tasoihin Leadership (A ja A-), Management (B ja B-), Awareness (C ja C-) ja Disclosure (D ja D-).

Vuosina 2021 ja 2022 Tokmannin ilmastotyö sai tunnustusta talouslehti Financial Timesilta. Lehden eurooppalaisten ilmastojohtajien (Europe’s Climate Leaders) vuosien 2021 ja 2022 listoilla Tokmanni arvioitiin eniten päästövähennyksiä suhteessa liikevaihdon kasvuun tehneeksi suomalaiseksi kaupan alan yritykseksi. Samalla Tokmanni oli listausten kolmanneksi paras suomalainen yritys.

- Päästötöntä aurinkosähköä tuottaviin aurinkovoimaloihin panostamisen ohella hankimme esimerkiksi uusiutuvan energian alkuperätakuita, tehostamme energiankulutustamme muun muassa led-valaistuksen avulla ja optimoimme tuotteidemme kuljetusreittejä, Huuskonen kertoo.

Ilmastopäästöjen vähentäminen on yksi Tokmannin tärkeimmistä yritysvastuun alueista. Yhtiö on muun muassa asennuttanut uusiutuvaa, päästötöntä sähköä tuottavia aurinkovoimaloita jo yli 50:een eri puolilla Suomea sijaitsevaan myymäläänsä ja Mäntsälässä sijaitsevaan hallinto- ja logistiikkakeskukseensa. (Kuva: Solarigo Systems Oy)