Tokmanni pyrkii hiilineutraaliksi vuonna 2025

25.3.2021

Tokmannin tavoitteena on olla hiilineutraali oman toimintansa osalta vuonna 2025.
Tokmannin oman toiminnan päästöt syntyvät pääosin kiinteistöjen lämmityksestä ja niiden kuluttamasta sähköstä.

Halpakauppaketjun hiilineutraaliustavoite saavutetaan vuonna 2025 lisäämällä uusiutuvaa lämpöä ja panostamalla erilaisiin moderneihin, energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Jäljelle jäävän osuuden päästöistä Tokmanni kompensoi.

- Otamme ilmastonmuutoksen vakavasti, ja ilmastopäästöjen vähentäminen on yksi tärkeimmistä yritysvastuun alueistamme. Hiilineutraaliustavoitteemme on jälleen yksi erinomainen osoitus siitä, että olemme tosissamme ilmastotyössämme, sanoo vastuullisuuspäällikkö Emilia Koski.

Ilmastotyö on Tokmannilla erittäin konkreettista. Huomiota kiinnitetään erilaisiin fiksuihin valintoihin: Esimerkiksi Tokmannin myymälöissään kuluttama sähkö on jo nykyisellään eurooppalaista tuulivoimaa tai itse tuotettua aurinkoenergiaa. Tyypillisimmillään useiden satojen aurinkopaneelien laajuisia aurinkovoimaloita löytyy Tokmannin Mäntsälässä sijaitsevan hallinto- ja logistiikkakeskuksen ohella jo noin joka viidennestä eli noin 40 Tokmanni-myymälästä. Yhdessä aurinkovoimalat ovat auttaneet Tokmannia vähentämään hiilidioksidipäästöjään merkittävästi, vuoden 2020 loppuun mennessä 902 tonnilla.