Toni-robotti sekoittaa cocktailit

7.1.2021

Milanolaisen TownHouse Duomo-hotellin kattoterassilla Tequila Sunrisea ja muita juomia ei sekoittele elävä ja hengittävä baarimikko, vaan robottipari Toni. Se sekoittaa juomat taidokkaasti futuristisella baaripöydällä, jonka yläpuolella katosta roikkuu yli 150 pulloa raaka-aineita mitä erilaisimpiin juomiin. Teräksisen baarirobotin on kehittänyt italialainen Makr Shakr, käyttäen KUKAn robotteja ja SICKin turvalasereita.

Baarirobotti Toni toimii tilauksen saatuaan täysin itsenäisesti. Se valuttaa cocktail-shakeriin esimerkiksi tequilaa, sitruuna- ja appelsiinimehua, lisää joukkoon jääpaloja ja ravistaa sopivasti. Se jatkaa juoman valmistusta kippaamalla joukkoon varovasti grenadiinia, kaataa juoman lasiin ja viimeistelee Tequila Sunrisen ehostamalla sen sitruunasiivulla.

Toni osaa tehdä kaikenlaisia juomia, klassisesta Gin Tonicista asiakkaiden omiin luomuksiin. Asiakas tilaa juoman tablettisovelluksella ja Toni valmistaa sekoitukset yksityiskohtaisten ohjeiden mukaisesti. Juomasekoitukset ovat roboteille tyypilliseen tapaan tasaista huippulaatua. 

Robottien työskentely ja juomien valmistus tapahtuu avonaisessa tilassa, jonka äärelle asiakkaat voivat tulla seuraamaan Tonin työskentelyä. Asiakkaiden turvallisuus on varmistettu neljällä SICKin S300-turvalaserskannerilla, joista kaksi on robotin edessä ja yksi kummallakin sivulla. 

Ihmisillä on asiaa robottien työskentelyalueelle vasta, kun robotit ovat pysähtyneet, juoma on valmis ja kaadettu lasiin. Jos asiakas sattuisi esimerkiksi käsillään lähestymään käynnissä olevia robotteja, turvalaserskannerit huomaavat tämän ja pysäyttävät robotit heti. 

Toni-robotti ei korvaa baarimikkoa, mutta antaa oivallisen käsityksen siitä miten KUKAn robotit, SICKin turvalaserskannerit ja Makr Shakrin huipputeknologia voivat toimia arjessa, automatisoiden helposti toistettavia tehtäviä ja suojaten ihmisiä työkoneiden lähistöllä.

SICK kuuluu antureiden johtaviin valmistajiin tehdas-, logistiikka- ja prosessiautomaatiosovelluksia varten. Vuonna 1946 perustettu yritys on yli 50 tytäryhtiönsä ja osakkuutensa sekä lukuisien edustuksiensa kanssa edustettuna koko maailmassa. Tilivuonna 2019 SICK työllisti maailmanlaajuisesti lähes 10.000 työntekijää, ja konsernin liikevaihto oli noin 1,8 miljardia euroa.