Turun alueella kehitetään uudentyyppisiä hengityssuojaimia

15.4.2020

Turun alueella kehitetään uudentyyppisiä, nopeasti valmistettavia hengityssuojaimia vaihtoehtomateriaaleista poikkeusolojen aikaiseen käyttöön.

Tuote ja tuotantomenetelmä ovat ekologisia ja ekonomisia, ja ne soveltuvat tekniikaltaan nopeasti monistettavaksi malliksi niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

Hengityssuojaimen prototyypin testaaminen tarvittavine partikkelimittauksineen alkaa tällä viikolla. Testien myötä varmistuu täyttääkö tuote FFP2- tai FFP3-luokan hengityssuojainten kriteerit ja soveltuuko se myös sairaalakäyttöön.

Joka tapauksessa tuote on sopiva vaihtoehtoiseksi suojaimeksi kuluttajille. Tuotannon käynnistyttyä hengityssuojain tulee helposti kuluttajien saatavilla.

Tuotekeksinnön takana on Turun seudulta kotoisin oleva teollinen muotoilija Eeva Heikkilä. Teknisenä asiantuntijana mukana tuotekehityksessä on yrittäjä Kim Roth Heli Subsea Oy:stä.

Tuotteen läpiviemiseksi tuotantoon ja myyntiin asti on kehittämisessä mukana myös oman alansa vahvoja osaajia niin lääkinnällisten laitteiden valmistuksen, tuotekehityksen, kansainvälisen kaupan kuin juridiikan saralta.