Uusi kansainvälinen toimija valokuituverkkoon

Uusi kansainvälinen toimija valokuituverkkoon

2.2.2023

Ruotsalainen palkittu laajakaistaoperaattori Bahnhof on Valokuitusen avoimeen palveluun perustuvassa kuituverkossa ensimmäinen ulkomainen yritys, jolta voi ostaa nettipalvelut. Kaiken kaikkiaan verkossa on jo kahdeksan palveluntarjoajaa ja valokuidun nettiliittymäksi kymmeniä liittymävaihtoehtoja.

Avoimeen palveluun perustuvan Avoin Kuitu -valokuituverkon laajakaistatarjonta kansainvälistyi, kun ruotsalainen laajakaistaoperaattori Bahnhof tuli Suomen markkinoille 31. tammikuuta. Bahnhof on ensimmäinen ulkomainen yritys, joka myy nettipalveluitaan Valokuitusen valtakunnallisessa verkossa, jossa kotitaloudet kytketään Telian hallinnoimaan Avoin Kuitu -verkkoon.

- Bahnhofin halu tulla Suomen markkinoille kertoo siitä, että verkkomme kasvu on tehnyt siitä houkuttelevan myös ulkomaisille toimijoille. Kiitos Bahnhofille, että he valitsivat Valokuitusen avoimen verkon palvelualustakseen ja uskovat nimenomaan Valokuitusen toimintamalliin suomalaisten asiakkaiden palvelemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa lisää valinnanvaraa ja parempia palveluita, koska mitä enemmän verkossa on eri palveluntarjoajia, sitä varmemmin palvelut kehittyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan ja hinnat pysyvät kilpailukykyisinä myös tulevaisuudessa, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto sanoo. 

Bahnhofin eri nopeuksien laajakaistapalveluita voivat ostaa niin yksityis- kuin yritysasiakkaat. Bahnhof pyrkii erottumaan muista toimijoista panostamalla tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan sekä teknologisesti parhaisiin laitteisiin.

Avoin Kuitu -palveluntarjoajien määrä on kasvanut jo kahdeksaan: Bahnhof, Kaisanet, Kuuskaista, Localnet, Lounea, MPY, Seltimil ja Telia.

- Verkkomme on avoin kaikille yrityksille, jotka haluavat tulla myymään omia laajakaistapalveluitaan asiakkaillemme. Tänä vuonna toimijoiden määrä kasvaa ja toivottavasti näemme myös muita kansainvälisiä yrityksiä verkossamme vuoden mittaan, Kaunisto kertoo.

Tietoa Bahnhofista: 

  • perustettu 1994 Ruotsissa
  • liikevaihto Q3/2022: 436 MSEK
  • asiakkaita yli 439 700
  • 7 omaa datakeskusta