Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

20.12.2021

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Valtorin uudessa Verkkosuoja-palvelussa kantavana teknologiana internetin käytön ja palveluiden julkaisemisen suojauksessa on SASE (Secure Access Service Edge). Sillä viitataan ratkaisuun, joka mahdollistaa käyttäjien tai laitteiden pääsyn verkkoon ja palveluihin pilvessä sijaitsevan yhdyskäytävän läpi.

- Käytännössä organisaation reitittimestä lähtevä tietoliikenne liikkuu pilvitietoturvan läpi ennen kuin se päätyy julkiseen verkkoon. Palvelulla voidaan estää haluttu liikenne tai pääsy vaarallisille sivustoille, kertoo palvelusta vastaava tuotepäällikkö Jani Mattila.

Internetin suojauksessa tullaan hyödyntämään modernia teknologiaa, joka mahdollistaa laajennetun tietoturvan käyttäjän sekä internetin välille jopa ilman VPN-yhteyttä. Ratkaisu tuo myös nykyaikaista tietoturvaa mobiililaitteiden käyttöön.

Pilviratkaisun joustava käyttö päätelaiteriippumattomasti mahdollistaa myös kustannustehokkuuden.

Ensi vuonna julkaistava uusi Verkkosuoja-palvelu tulee kattamaan ratkaisut sähköpostien ja internetin suojaukseen sekä verkon havainnointiin ja hyökkäyksenestoon.

- SASE-ratkaisu on nyt kilpailutettu ja seuraavana tuotteistetaan Verkkosuoja-palvelukokonaisuus. Lisäksi ratkaisulle tehdään tietosuojan ja tietoturvan todentamiset. Palvelu on tarkoitus pilotoida ensin Valtorin omaan käyttöön ja käyttäjäkokemusten pohjalta sitä tarjotaan sitten asiakkaille, Jani Mattila sanoo.

Palvelu on yhteensopiva muiden Valtorin palveluiden, kuten esimerkiksi Etäyhteyspalvelu Kaukon kanssa.