Uuteen koodikouluun on hakenut jo yli 1000

2.1.2024

Kuopion Savilahdessa maaliskuussa avautuva kood/Sisu koodikoulu on herättänyt laajasti kiinnostusta. Koulun verkkohaku aukesi marraskuun puolivälissä, ja jo yli tuhat hakijaa on suorittanut haun ensimmäisen vaiheen. Hakijat edustavat 23 eri kansallisuutta. Joka viides verkkotestin suorittaneista on pääkaupunkiseudulta.

Kood/Sisussa opiskellaan kahden vuoden ajan ohjelmistokehitystä käytännönläheisesti. Hakijoilta ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta alalta. Opiskelussa lähtökohtana on se, että opiskelijat opiskelevat työelämälähtöisesti työpaikkaa eikä tutkintoa varten. 

- Tavoitteenamme on edistää ohjelmistoalan monimuotoisuutta. Siksi olemmekin superinnoissamme siitä, että hakijoita on hyvin erilaisista taustoista. Mukana on alasta kiinnostuneita esimerkiksi Virosta, Espanjasta ja Kolumbiasta, kertoo kood/Sisun johtaja Laura Nykänen.

Kood/Sisu koodikouluun haetaan suorittamalla ensin verkkotesti ja sitten kolmen viikon intensiivinen ohjelmointijakso eli sprintti. Verkkotesti on auki ympäri vuoden. Sprinteille paikkoja on rajoitetusti, mukaan sprintteihin otetaan 175 hakijaa kerrallaan. Ensimmäinen sprintti pidetään Kuopiossa tammikuun lopussa, ja sen paikoista on varattu jo yli 70 prosenttia. Myös seuraavaan helmikuussa järjestettävään sprinttiin on ilmoittauduttu aktiivisesti. Sprintin läpäisseet aloittavat opintonsa kood/Sisussa maaliskuussa.

Opiskelu kood/Sisu koodikoulussa on maksutonta, mutta opintotukioikeus on vielä selvityksen alla. Nykänen toivoo, että asia ratkeaa pian.

Koodikoulun operatiiviseen tiimiin kuuluvat tekninen koordinaattori Roosa Ritvanen (vas.), koodikoulun johtaja Laura Nykänen sekä markkinointikoordinaattori Arto Nykänen. Tiimi täydentyy tammikuussa kahdella henkilöllä. (Kuva: Koodi / Sisu ry)