Valaisinsuunnittelukilpailu Luminordissa etsitään ladattavaa ja liikuteltavaa valaisinta

2.2.2023

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Ornamo ry:n kanssa.

Ladattavat ja johdottomat valaisimet siirtyvät joustavasti paikasta toiseen silloin, kun verkkovirtaa ei ole lähellä tai virtajohdot ovat tiellä. Muotoilultaan ja valaistusominaisuuksiltaan laadukas ladattava valaisin piristää, luo turvaa ja lisää viihtyisyyttä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Siirrettävän valaisimen monikäyttöisyyttä lisäävät valaistusvoimakkuuden ja värilämpötilan säätömahdollisuudet, mutta voisiko siirrettävässä valaisimessa olla muitakin älykkäitä ominaisuuksia? Entä voisiko akkua ladata muutenkin kuin verkkovirralla tai aurinkokennoilla?

Järjestäjät toivovat, että kaikille avoimen kilpailun kautta löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä. Kilpailuehdotusten sisäänjättö päättyy 11.8.2023.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5 000 euron arvoinen LUMINORD 2023 -palkinto. Pääpalkinnon lisäksi jaetaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama 5 000 euron arvoinen STEK-nimikkopalkinto.

Kilpailuohjelma ja -säännöt löytyvät osoitteesta: https://www.nssoy.fi/luminord/luminord.htm.