Valtioneuvosto tukee sähköisen raskaan liikenteen kehittämistä 5 miljoonalla eurolla

10.2.2022

Valtion talousarviossa sähköisen raskaan liikenteen kehittämiseen on varattu yhteensä 5 miljoonaa euroa. Avustus rahoitetaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen tuloilla ja sillä pyritään lisäämään tuottavuuskasvua sekä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisesti.

Valtionavustuksen on tarkoitus edistää raskaan liikenteen toimialan valmiuksia hyödyntää sähköä käyttövoimana. Tuen avulla pyritään mahdollistamaan liiketoimintaan ja vientimahdollisuuksiin johtavien innovaatioiden syntyminen. Avustusta myönnetään sähköistä raskasta liikennettä tukevan palveluketjun kehityshankkeille sekä alalla toimivien ekosysteemien eli liiketoimintaverkostojen toiminnan edistämiseen.

Asetus valtionavustuksesta tulee voimaan 15.2.2022. Avustusta voidaan myöntää Suomessa rekisteröidyille ja toimiville yrityksille sekä tutkimus- ja tiedonlevittämisorganisaatioille. Tukea voi hakea myös alalla toimivan ekosysteemin kehittämiseen ja toimintaan.

Rahoitushaku alkaa kevään 2022 aikana. Avustukset myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka tiedottaa rahoitushaun avaamisesta myöhemmin.

Teslan sähköisen Semi-rekan valmistuksen on määrä alkaa ensi vuonna. (Kuva: Tesla)