Varman torni Pasilaan

24.1.2022

Työeläkeyhtiö Varma suunnittelee Helsingin Pasilaan yhtä suurimmista toimitilahankkeistaan, jonka päävuokralaiseksi on tulossa Elisa. Keski-Pasilan uudelle tornialueelle suunniteltavaan toimisto- ja liiketilarakennukseen on tulossa vuokrattavaa pinta-alaa 43 000 neliömetrin verran, joka tarkoittaa yli 3000 toimistotyöpistettä sekä ravintola- ja muita liiketiloja kiinteistön vuokralaisten sekä muiden lähialueella liikkuvien käyttöön.

Esisopimus tontin ostamisesta ja kilpailuehdotuksen mukaisen kokonaisuuden toteuttamisesta on tavoitteena allekirjoittaa helmikuun aikana. Kaavan on määrä lainvoimaistua vuoteen 2024 mennessä, minkä jälkeen tehdään lopullinen kiinteistökauppa ja alueen rakentaminen voi alkaa. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Päävuokralaiseksi rakennukseen tulevan tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys Elisan käyttöön on varattu yli puolet rakennuksen 43 000 neliömetrin pinta-alasta. Elisa on ollut Varman toimitilavuokralainen Pasilassa vuodesta 2005 alkaen.

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,2 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuudellaan. Varmalla on noin 80 toimitilakiinteistöä ja noin 4200 vuokra-asuntoa ympäri Suomen.

Havainnekuva etelästä Varman omistukseen Keski-Pasilaan tulevasta toimitilarakennuksesta. Suunnittelijana JKMM Arkkitehdit.