Varoitus uudesta Temu-huijauksesta

13.2.2024

Tietoturvayhtiö Check Point Software kertoo, että Suomessakin suosittu kansainvälinen Temu-verkkokauppa on nyt hakkereiden uusi kohde. Temu on nopeasti saavuttanut suosiota tarjoamalla alennettuja tuotteita suoraan kuluttajille ilman välikäsiä.

Check Point Softwaren kyberturvallisuustutkija Jeremy Fuchs kertoo, että viimeisen kolmen kuukauden aikana on rekisteröity yli 800 uutta domain-nimeä, jotka sisältävät nimen "Temu". Tämä on osa laajempaa huijauskampanjaa, jossa käyttäjiä houkutellaan Temun palkkioilla (rewards) antamaan kirjautumistietonsa.

Esimerkiksi, huijarit lähettävät Temun nimissä sähköpostiviestejä, joissa vastaanottajan kerrotaan voittaneen Temu-palkkioita (rewards). Nämä viestit tulevat kuitenkin epäilyttävistä osoitteista, kuten onmicrosoft.com, ja sisältävät linkkejä, jotka johtavat kirjautumistietojen kalastelusivustoille. Huijausviestit luottavat brändin tunnettuuteen ja luovat kiireen tuntua väittämällä vastaanottajan olevan "tammikuun voittaja".

Check Point Software kehottaa kaikkia verkkokaupan käyttäjiä ja kyberturvallisuuden ammattilaisia olemaan valppaina ja tunnistamaan tällaiset huijaukset.