Vattenfall Suomen vastuullisin energiayhtiö

17.3.2021

Energiayhtiö Vattenfall on valittu vuotuisessa Sustainable Brand Index -kyselytutkimuksessa Suomen vastuullisimmaksi energiayhtiöksi. Tunnustus on Vattenfallille kolmas peräkkäinen samaisessa tutkimuskyselyssä.

Energiayhtiöiden osalta kolmen kärki säilyi viime vuoden Sustainable Brand Index -tutkimuksesta muuttumattomana. Vuonna 2021 suomalaiset valitsivat Vattenfallin jälkeen vastuullisimmiksi energiayhtiöiksi Helenin (2.) ja Fortumin (3.) viime vuoden tapaan.  

Sustainable Brand Index on Euroopan suurin vastuullisuuteen keskittyvä tutkimus, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta vastuullisesta yritystoiminnasta ja sen merkityksestä yrityksen brändille. Vuoden 2021 tutkimukseen haastateltiin yhteensä 9 900 suomalaista.

Vattenfallin Suomen kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Taija Sjöblomin mukaan yhtiön saaman tunnustuksen taustalla on Vattenfallin kestävään kehitykseen perustuva liiketoimintastrategia, joka tuottaa konkreettisia vastuullisuustekoja niin asiakastasolla kuin suuren mittakaavan teollisuushankkeissa. Tämä puolestaan luo edellytykset uskottavalle vastuullisuusviestinnälle.