Vattenfall toimittaa pohjoismaista vesivoimaa Nesteelle

29.12.2021

Vattenfall toimittaa vuoden 2022 alusta 100-prosenttisesti fossiilivapaata energiaa pohjoismaisista vesivoimalaitoksistaan Nesteelle Suomessa. Sopimuksen vuotuinen kokonaisvolyymi 800 GWh on alkuperätakuusertifioitua (Guarantees of Origin) uusiutuvaa energiaa.

Neste on maailman suurin uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja. Neste on ollut Vattenfallin asiakas vuodesta 2019 ja nyt solmittu jatkosopimus jatkuu vuoteen 2024 asti.

Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana. Kumppanuus Nesteen kanssa on hyvä osoitus siitä, kuinka Vattenfall voi tukea asiakkaitaan saavuttamaan ilmastotavoitteet käyttämällä fossiilivapaata sähköä ja joustavia energiaratkaisuja.

- Tavoitteenamme on tehdä Nesteen Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Toteutamme näitä kunnianhimoisia tavoitteita muun muassa vähentämällä tuotannon kasvihuonekaasupäästöjä ja siirtymällä uusiutuvan energian käyttöön sähkön osalta. Vattenfallin kanssa solmimamme vesivoimasopimuksen ansiosta tulemme jo alkuvuodesta 2022 saavuttamaan tärkeän merkkipaalun, kun Porvoon jalostamomme ja toimintomme Naantalissa käyttävät sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Tulemme jatkamaan aktiivista työtä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, sanoo Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön johtaja Markku Korvenranta.