VEO toimittaa ratkaisut Irlantiin

20.4.2021

Etelä-Dublinin County Councilin (SDCC) perustama ja Irlannin ensimmäinen julkinen voittoa tavoittelematon energiayhtiö aloittaa hukkalämmön talteenottohankkeen Amazon Web Servicen (AWS) datakeskuksesta. Lämmöntalteenottolaitoksen toteuttaa Fortum eNext, joka on valinnut VEOn hankkeen sähköistys- ja automaatioratkaisujen toimittajaksi.

Hankkeen yhteydessä Dubliniin rakentuu myös kaukolämpöverkosto. Valmistuessaan talteenottolaitoksen keräämällä kierrätyslämmöllä lämmitetään ensi alkuun 47 000 m2 julkisen sektorin rakennuksia, 3 000 m2 liiketilaa ja 135 vuokra-asuntoa. Hanke vähentää Irlannin kaasulämmityksen tarvetta ja näin ollen myös kasvihuonepäästöjä.

Kyseessä on VEOn ensimmäinen lämpöpumppuhankkeen toimitusprojekti, joka toteutetaan talolle tuttuun tapaan avaimet käteen -pakettina. Tällä hetkellä VEOlla on meneillään laitteistojen suunnittelu- ja ohjelmointivaihe, jonka jälkeen pien- ja keskijännitekojeistojen sekä ohjausjärjestelmien valmistaminen käynnistyy VEOn Vaasan tehtaalla. Tavoitteena on aloittaa lämmön toimitus Irlannissa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kuva Pixabay