Vihreän sähkön suosio romahti

3.8.2023

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuorein markkinakatsaus osoittaa, että kuluttajien mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan osoittaa elpymisen merkkejä. Tilaston lähteenä on yli miljoonan sähkösopimuksensa kilpailuttaneen kuluttajan data kolmen viime vuoden ajalta (heinäkuu 2020-heinäkuu 2023). Katso tarkemmat tiedot osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat

Vuosina 2020 ja 2021 keskimäärin joka seitsemäs (15,2 %) VertaaEnsin.fi sähkövertailua käyttävä ilmoitti olevansa kiinnostunut ympäristöystävällisesti tuotetusta sähköstä. Trendi kääntyi laskusuuntaiseksi sähkön hinnan noustessa vuoden 2021 loppupuoliskolla.  Alimmillaan kiinnostus oli joulukuussa 2022, jolloin vain joka kuudestoista palvelun käyttäjä (6,3 %) ilmaisi kiinnostuksensa vihreitä sähkösopimuksia kohtaan. 

Vuoden 2023 aikana mielenkiinto vihreää sähköä kohtaan on osoittanut elpymisen merkkejä, ja on tällä hetkellä vakiintunut reilun kahdeksan prosenttiyksikön tasolle. 

Kuvassa esitetty tilastokaavio osoittaa, että edullisimman sähkösopimuksen hinnan ja ympäristöystävällisiä sähkösopimuksia koskevan kiinnostuksen välillä vallitsee vahva negatiivinen korrelaatio. Kun edullisimman sähkösopimuksen hinta on korkea, vähenee mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan merkittävästi. Vastaavasti hinnan laskiessa, mielenkiinnon määrä nousee. 

Lisätietoa tilastosta ja sähkösopimusten tuotantotavoista löydät osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat