Vihtiläiselle perheyritykselle Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustus

22.8.2022

Vuoden 2022 sähkösuunnittelija on Insinööritoimisto Havukorpi Oy. Tunnustus jaettiin keskiviikkona 17.8. Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarin yhteydessä hotelli Crowne Plazassa Helsingissä. Kunniataulun vastaanottivat suunnittelupäällikkö Teemu Varis, toimitusjohtaja Simo Havukorpi ja hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi. 

Insinööritoimisto Havukorpi Oy:n perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt Raimo Havukorpi. Vuotta myöhemmin hän osti myös nummelalaisen sähköasennusliike Esasähkö Oy:n ja edelleen vuonna 2000 Jorvaksen Sähkö Oy:n. Sisarukset Simo ja Tarja Havukorpi johtavat nyt perheyrityksen toimintaa.

Yritys on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon ja paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun. Taloautomaation lisäksi Havukorpi Oy:n osaamiseen kuuluu myös suuremmissa kiinteistöissä käytettävien kiinteistönohjausjärjestelmien ja teollisuuden prosessiautomaation suunnittelu.

Yritys toimii pääasiassa Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Vaativampia paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnittelutöitä tehdään kuitenkin kauempanakin.

Yrityksen tuoreimpiin referensseihin kuuluu esimerkiksi Vihdin kirkon peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja automaatiosuunnittelu, sähköautojen älykkäiden latausjärjestelmien suunnittelua, useita toimitila- ja liikekiinteistöjä sekä monipuolisia omakotitalokohteita.

- Varsinkin omakotitalopuolella me olemme erikoistuneet KNX-taloautomaatioon. Järjestelmien integrointi ja ohjelmointi on meidän vahvin osaamisalueemme, yrityksen suunnittelupäällikkö Teemu Varis kertoo.

YRITYSFAKTA

Insinööritoimisto Havukorpi Oy

Liikevaihto 2021: 270 000 euroa

Työllistää: 3 henkilöä

Omistajat: Simo Havukorpi, Tarja Havukorpi ja Rauli Raita

Referenssikohteita: 

  • - Ahlsellin Hyvinkään varaston trukkien latausjärjestelmän suunnittelu ja sähköautojen latausjärjestelmän suunnittelu pysäköintialueelle, 2021–2022
  • - Vihdin Kirkon valaistuksen ja automaatiojärjestelmän suunnittelu, 2021
     

Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis luottavat, että Havukorpi Oy:n Nummelassa sijaitsevalla toimistolla riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös tulevaisuudessa. (Kuva: Mikko Käkelä)