Viihdykkeiden jano ei ole vielä ainakaan sammumaan päin

29.12.2021

Hintavertailupalvelu Hintaopas selvitti tuotteet, jotka kiinnostivat suomalaisia kuluttajia eniten kuluneena vuonna. Hintaoppaan data on kerätty ajalta 1.1.–15.12.2021.

Suosikkituotteiden joukossa oli ennätyksellisen paljon pelikonsoleita. Suosituin tuote oli viime vuoden ja Black Fridayn tapaan Sony PlayStation 5.

Muita suosikkituotteita olivat puhelimet, urheilukellot ja kuulokkeet.

Vuoden haetuimmat brändit olivat Sony, Samsung ja Apple.

- Kymmenen suosituimman tuotteen lista on jälleen tekniikan- ja elektroniikantäyteinen. Lähes puolet listan tuotteista on pelikonsoleita, mikä kertoo siitä, ettei viihdykkeiden jano ole vielä ainakaan sammumaan päin. Toisaalta PlayStation 5:n huono saatavuus on varmasti osaltaan vaikuttanut hakuaktiivisuuteen siten, että moni lienee tiiviisti seurannut saatavuutta ja hintojen laskua odottavin mielin, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Apple oli tänä vuonna ainoa brändi, jolta ylsi puhelimia haetuimpien tuotteiden joukkoon. Sijoilta 5, 7 ja 10 löytyy muutama eri iPhone-malli. Tänä syksynä julkaistua iPhone 13 -mallia ei listalta kuitenkaan löydy, vaan haetuimmaksi puhelimeksi nousee jo muutaman vuoden vanha malli iPhone 11. Puhelimien lisäksi Applelta löytyy listalta AirPods Pro -kuulokkeet.

Pelikonsoleiden, puhelimien ja kuulokkeiden lisäksi haetuimpien tuotteiden joukossa oli edellisvuosien tapaan myös kaksi urheilukelloa. Neljänneksi suosituin tuote oli Polar Ignite -urheilukello ja yhdeksänneksi suosituin tuote oli hieman kalliimpi Polar Vantage M -urheilukello.

Hintaoppaan mukaan tämän vuoden haetuimmat brändit olivat Sony, Samsung ja Apple.

Hintaoppaan vuoden 2021 suosituimmat tuotteet:

  1. Sony PlayStation 5 (PS5) 2020 825GB
  2. Microsoft Xbox Series X 1TB
  3. Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 2020 825GB
  4. Polar Ignite
  5. Apple iPhone 11 Dual Sim 4GB RAM 64GB
  6. Apple AirPods Pro
  7. Apple iPhone 12 Mini 64GB
  8. Nintendo Switch 2019 32GB
  9. Polar Vantage M
  10. Apple iPhone 12 64GB