Viisi päivää valoa Hyvinkäällä

27.10.2020

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa tänä vuonna kaupunkilaisille kaksi kävelyreittiä valokohteiden parissa. Koronatilanteen takia Hyvinkään Halon yhteydessä ei järjestetä lainkaan yleisötapahtumia, vaan kukin voi nauttia reiteistä ulkona omassa tahdissaan. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa yhdistyvät sekä taiteelliset valototeutukset että arjen kiinteistövalaistus. Valokohteet ovat päällä Hyvinkäällä 28.10.–1.11.2020 päivittäin klo 18–22.

Hyvinkään Halo on usean hyvinkääläisen toimijan yhdessä talkoohengessä toteuttama valotapahtuma, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville valokokemuksia pimeimpään vuodenaikaan. Pääjärjestäjinä ovat Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään Yrittäjät ja Hyvinkään kaupunkiyhdistys.

Hyvinkään Halo -reitti lähtee liikkeelle kaupungin keskustasta, kirjastoaukiolta, jossa nähtävillä ovat muun muassa Myllyn Parhaan ja Kauppakeskus Willan tuottamat valoteokset. Lisäksi Hyvinkääsalin seinän leditaululla näkyy Handelsbankenin tukemana nuorten taiteilijoiden valoteoskilpailun voittajateos. Muita keskustan valokohteiden toteuttajia ovat muun muassa Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään Seurakunta. Myös useampi kaupungin päiväkoti on tehnyt omiin ikkunoihinsa valoon liittyviä teoksia päiväkotilasten kanssa.

Valokohteiden esittelyt ja kohdekartat sekä oheistapahtumat löytyvät tästä.

Hyvinkään keskustan Omenapuukuja valaistiin valotapahtumassa vuonna 2019. Luvassa on uutta myös tänä vuonna. Kuva: Hyvinkään kaupunki /Teemu Heikkilä