Virta, Mastercard ja Worldpay tuovat korttimaksumahdollisuuden sähköautojen latauspisteisiin

Virta, Mastercard ja Worldpay tuovat korttimaksumahdollisuuden sähköautojen latauspisteisiin

3.8.2023

Virta ja Mastercard julkistivat heinäkuun alussa uuden Virta Payment Kiosk -ratkaisun (maksukioski) vastauksena eurooppalaisten sähköautoilijoiden toiveisiin yksinkertaisemmasta latauskokemuksesta. Maailman johtavan maksujenkäsittely-yrityksen Worldpayn mukana olo varmistaa maksutapahtumien saumattoman toiminnan ja palvelun skaalautumisen kansainvälisesti.

Vaikka useimmat sähköauton kuljettajat suosivat latauspalveluiden tarjoajien mobiilisovelluksia päivittäisessä lataamisessa, yksinkertainen korttimaksuvaihtoehto on noussut eurooppalaisten sähköautoilijoiden toivelistan kärkeen. Mastercardin vuonna 2021 teettämän tutkimuksen mukaan jopa 65 % eurooppalaisista valitsisi maksukortit ensisijaiseksi maksutavaksi vähentääkseen tällä hetkellä tarvittavien sovellusten ja tunnisteiden määrää ja parantaakseen käyttökokemusta. Mastercardin viime viikolla julkaiseman white paperin mukaan sama trendi olisi jatkumassa.

Uusi Virran maksukioski tekee korttimaksumahdollisuuden tarjoamisesta taloudellisesti kannattavaa latauspisteiden omistajille. Kustannustehokkuus ja nopea käyttöönottoaika perustuvat Virta Payment Kioskin kykyyn käsitellä useita yksittäisiä latureita samalla latausasemalla sekä mahdollisuuteen jälkiasentaa se jo olemassa oleville AC- ja DC-latauspisteille. Virta Payment Kiosk on saumattomasti integroitu osaksi Virran latauspalvelua latauspisteiden omistajille, ja se on saatavissa kaikille Virran palveluun liitetyille latauspisteille Euroopassa. Ratkaisu täyttää nykyiset (PSD2) ja odotettavissa olevat (tuleva PSD3 ja AFIR) lainsäädännön vaatimukset.

Virta Payment Kiosk on nyt saatavilla kaikille Virran palvelua käyttäville latauspisteiden omistajille. Käyttöönotto alkaa Powered by Virta -verkoston kumppanien latauspisteistä Ruotsissa ja Suomessa sekä valituista avainkohteista Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Virran ja Mastercardin tavoitteena on mahdollistaa korttimaksaminen kaikilla Powered by Virta- latauspisteillä Euroopassa vuoden 2025 loppuun mennessä. Tällä hetkellä Virran alustaan on kytketty noin 90 000 latauspistettä 35 maassa. Latauspisteiden kokonaismäärän odotetaan viisinkertaistuvan Euroopassa vuoden 2025 loppuun mennessä1 ja Virran tavoitteena on jatkaa markkinoita nopeampaa kasvua edellisten vuosien tapaan.