Virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa

17.3.2021

Virtuaalikierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa tekee näkyväksi jäteveden puhdistusta ja ihmisen vastuullista roolia siinä.

Mitä tapahtuu, kun käyttämäsi hanavesi menee viemäriin tai vedät vessan? Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa lauantaina 27.3. mahdollisuuden vierailla Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla virtuaalisesti. Lisäksi koulut ja päiväkodit voivat edeltävälle viikolle tilata maksuttomia vesiteemaisia oppitunteja ympäristökasvatuksen tueksi. Elämyksellisellä ohjelmalla juhlistetaan maailman vesipäivää.

YK:n maailman vesipäivää vietetään 22.3. Vuoden 2021 teemana on veden merkitys ihmisille ja miten voimme paremmin suojella tätä elintärkeää luonnonvaraa. HSY huolehtii pääkaupunkiseudun hanavedestä sekä sen käytön jälkeisestä jäteveden puhdistamisesta ja haluaa osaltaan nostaa tärkeää aihetta esille.

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon virtuaalikierros toteutetaan 27.3. klo 11:00 - 12:30 Teams Live -tapahtumana. Etäesittelyssä opas johdattaa osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon 360° -kuvia hyödyntävän virtuaalialustan avulla.

Osana vesipäivän kampanjaa koulut ja päiväkodit Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta voivat tilata viikolle 12 maksuttomia vesiteemaisia oppitunteja. Koronaturvalliset etä- ja ulko-oppitunnit tukevat ympäristökasvatusta.

Oppitunnit toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristökoulu.