Volvo Cars investoi omaan sähkömoottorien suunnittelu- ja kehitystyöhön

4.11.2020

Volvo on tekemässä merkittäviä investointeja, joiden avulla se voi suunnitella ja kehittää seuraavan sukupolven Volvo-mallien sähkömoottorit itsenäisesti yrityksen sisällä. Tämä on osa yhtiön käynnissä olevaa muutosprosessia sähköautojen valmistajaksi.

Volvo avasi marraskuussa täysin uuden sähkömoottorilaboratorion Kiinan Shanghaihin. Se on uusin tulokas yhtiön kansainvälisessä sähköautokomponenttien kehitys- ja testaustyöverkostossa. Laboratorio tukee Göteborgissa jatkuvaa sähkömoottorien kehitystyötä sekä huippuluokan akkulaboratorioita Kiinassa ja Ruotsissa.

Polttomoottorit korvaavat sähkömoottorit ovat sähköautojen peruspilareita yhdessä akun ja elektroniikan kanssa. Näiden kolmen komponentin välinen vuorovaikutus on keskeisessä osassa premium-sähköautojen kehitystyössä.

- Oman suunnittelu- ja kehitystyömme ansiosta voimme tehdä sähkömoottoreista entistä edistyksellisempiä. Parantamalla yleistä suorituskykyä, energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta voimme tarjota Volvo -kuljettajille ainutlaatuisen sähköisen ajokokemuksen, kertoo Volvon teknologiajohtaja Henrik Green.

Sähkömoottorit mahdollistavat monia sähköautoille tyypillisiä ominaisuuksia, kuten välittömän kiihtyvyyden sekä yhden polkimen järjestelmän, jossa kaasupoljinta käytetään sekä auton kiihdyttämiseen että hidastamiseen poljinta painamalla ja nostamalla jalka polkimelta.

Shanghain sähkömoottorilaboratorio aloitti toimintansa viime kuussa. Se keskittyy pääasiassa Volvon tulevaa SPA 2 -alustaa käyttävien täyssähköautojen ja hybridimallien sähkömoottorien kehitykseen.

Sähkömoottorien suunnitteluun ja kehitykseen tehdyt investoinnit ovat osa Volvon kunnianhimoista ilmasto- ja sähköistämisstrategiaa. Yhtiön tavoitteena on, että täyssähköautot käsittävät vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia kokonaismyynnistä loppuosuuden koostuessa hybrideistä.