Volvo Cars tekee julkisesta lataamisesta yksinkertaisempaa

24.5.2022

Volvon täyssähköautojen kuljettajat Euroopassa voivat nyt valita laajemmasta sähköautojen latausverkostojen valikoimasta, sillä Plugsurfing-latausalusta on integroitu suoraan Volvo Cars -sovellukseen. Suomessa päivitys koskee yli 1 500 Volvon täyssähköautoa.

Volvo Cars -sovelluksen uusien toimintojen ansiosta Volvo -kuljettajilla on nyt käytössään yli 270 000 latauspistettä Euroopassa, joista yli 1 000 sijaitsee Suomessa. Sovelluksen avulla latauksen voi maksaa vaivattomasti. 

Volvo Cars -sovellus näyttää lähimmän julkisen latausaseman sijainnin sekä reaaliaikaiset tiedot sen käytettävyydestä. Volvo helpottaa Recharge-täyssähköautojen lataamista yksinkertaistamalla mobiililatauskokemusta, poistamalla ylimääräiset lataussovellukset ja maksujärjestelmät ja madaltamalla julkisen latausverkoston käytön kynnystä.

Aluksi Sveitsissä ja Italiassa esitellyt päivitetyt toiminnot on määrä tuoda suurimmalle osalle Euroopan markkinoista vuoden 2022 loppuun mennessä.

Volvo haluaa tarjota täyssähköisten Recharge-autojen asiakkaille kattavan ja helpon pääsyn julkiseen latausverkostoon. Volvo Cars -sovelluksen uusien toimintojen avulla Volvo -sähköautojen kuljettajat hyötyvät erikoishinnoista, kun he lataavat IONITY-asemilla eri puolilla Eurooppaa. Ruotsissa ja Norjassa Volvo tekee yhteistyötä myös latausoperaattori Merin kanssa. Tavoitteena on tuoda uusia latauskumppaneita tulevaisuudessa.