VR uudisti digitaaliset palvelunsa

15.10.2020

VR on uudistanut kaikki lipunmyyntikanavansa vaiheittain kesästä 2019 lähtien. Nyt tuttu osoite www.vr.fi vie asiakkaat uudistuneille verkkosivuille. Uusi sivusto on aiempaa helppokäyttöisempi ja selkeämpi, ja junalippujen ostaminen onnistuu entistä sujuvammin myös mobiililaitteella.

Uuden verkkosivuston kehitys jatkuu yhä, ja esimerkiksi yöjuna- ja yritysasiakkaiden palvelut tulevat uudelle sivustolle saataville myöhemmin. Niitä ostavat asiakkaat ohjaamme sivustolta toistaiseksi vanhan verkkokaupan puolelle niin, ettei asiakkaan tarvitse itse selvittää, miltä sivustolta mikäkin junalippu ostetaan. Vanha verkkokauppa palvelee vielä toistaiseksi taustalla, kunnes viimeisetkin lipputuotteet on kehitetty uusiin kanaviin.

Uuden sivuston myötä junalippujen ostaminen on asiakkaille entistä sujuvampaa, erityisesti kun lipun ostaa kirjautuneena. Sivusto on sisällöltään selkeä, ja sieltä löytää helposti tarvitsemansa tiedon junamatkustamisesta. Lisäksi sivusto tarjoaa inspiraatiota ja ajankohtaisia vinkkejä matkailuun. Uudistuneella sivustolla tärkeimpiä muutoksia ovat muun muassa nämä:

Myös lipputuotteita on kehitetty asiakkaiden palautteen perusteella – esimerkiksi sarjalippua on uudistettu, ja jo varatun sarjalippumatkan voi tarvittaessa peruuttaa helposti itsepalveluna uusissa kanavissa oman profiilin kautta. 

Näkövammaiset matkustajat voivat nyt käyttää sivustoa lukulaitteen avulla. Sivuston saavutettavuutta on kehitetty yhdessä vammaisjärjestöjen ja erityisryhmien kanssa, jotta sivusto olisi kaikille asiakasryhmille saavutettava ja helppokäyttöinen.