VR uusii junamatkustajan digitaaliset palvelut

12.6.2019

Junamatkustajien digitaaliset palvelut eli mobiilisovellus, vr.fi ja lippuautomaatit uudistuvat. Mobiilisovelluksen ensimmäinen versio ja uudet lippuautomaatit ovat käytettävissä kesäkuusta lähtien, uusittu vr.fi avautuu syksyllä. Uudistettavien palvelujen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti ja niitä julkaistaan vaiheittain. Nykyiset itsepalvelukanavat toimivat uusittujen rinnalla tarvittavan ajan.

Uuden mobiilisovelluksen ensimmäinen versio julkaistaan sovelluskaupoissa kesäkuussa. Uudet lippuautomaatit asennetaan kaikille nykyisille ja kuudelle lisäasemalle vaiheittain 10.6.2019 alkaen.

Uudistetut digitaaliset kanavat ovat helppokäyttöisiä ja palveluiltaan monipuolisia. Niihin lisätään vaiheittain ominaisuuksia jatkuvan kehittämisen mallilla. Jo ensimmäinen versio mobiilisovelluksesta sisältää paljon parannuksia – asiakas voi seurata junan kulkutietoja, tallentaa maksutiedot ja säilyttää matkalipun kätevästi mukana. Lisäksi sovellus mm. ehdottaa matkustajalle hänen eniten käyttämiään palveluja. Lähi- ja kaukoliikenteen lippuja voi ostaa samasta sovelluksesta kahden erillisen sijaan.

- Yksi odotetuimmista palveluista on paikanvaraus vaunukartalta myös mobiilisovelluksessa. Häiriöviestintä kehittyy merkittävästi – sovellus lähettää asiakkaalle viestin, jos juna on myöhässä tai matkaan tulee muutoksia. Nämä ominaisuudet lisätään palveluun vielä kesän aikana; kertoo Head of Digital Marika Lindström.

Sarja- ja kausiliput tulevat mobiilisovellukseen syksyllä. Silloin asiakas pystyy itse varaamaan ja peruuttamaan sarjalippujen paikkoja, myös kausilipulla on mahdollista varata paikka.