Vuoden Nuori Menestyjä 2021 -voittajat valittu

2.11.2021

Vuoden Nuori Menestyjä JCI TOYP on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kilpailu, jossa etsitään menestyneitä 18–40-vuotiaita suomalaisia uuden sukupolven esikuvia. Kilpailun kautta nostetaan esille suomalaisia tekoja ja osaamista myös kansainvälisesti.

Kolme sukupolvensa edustajaa palkittiin Vuoden Nuori Menestyjä -tunnustuksella. Palkitut ovat myös Suomen ehdokkaat kansainvälisessä JCI Ten Outstanding Young Persons of the World (JCI TOYP) -kilpailussa. Voittajat valitsi kilpailun päätuomaristo.

Vuoden 2021 Vuoden Nuori Menestyjä -tunnustuksella palkittiin:

Taneli Tenhovuori (Kilpailukategoria: Liike-elämä ja talous)
Riina Salmimies (Kilpailukategoria: Henkilökohtainen kasvu)
Laura Koivusalo (Kilpailukategoria: Lääketiede)

28-vuotias, helsinkiläinen Taneli Tenhovuori perusti 25-vuotiaana sote-alan yrityksen Suomen Avustajapalvelut Oy:n. Kolmen vuoden kasvun jälkeen yritys toimii yli 50 paikkakunnalla ja työllistää yli 1 000 henkilöä. 

Lappeenrantalainen tekniikan tohtori Riina Salmimies (36) tunnetaan yhtenä Suomen nuorimmista dekaaneista ja saavutuksistaan teknisellä alalla. Syksystä 2018 Riina on toiminut insinööritieteiden tiedekunnan dekaanina LUT-yliopistossa. Tiedekunta on 250–300 henkilön muodostama tiedeyhteisö, joka tutkii ja kouluttaa tuotantotaloudessa, datatieteessä, ohjelmistotuotannossa, teknillisessä fysiikassa ja erotustekniikassa. 

Kangasalalainen tekniikan tohtori ja toimitusjohtaja Laura Koivusalo (32) tunnetaan biomateriaalialan tutkijana, joka on tutkimuksensa kautta onnistunut kaupallistamaan maailmanlaajuisesti sokeudenhoitomenetelmän. Koivusalon johtama Startup-yritys StemSight kehittää kantasoluista hoitoja sokeuteen, mikä on kansainväliselläkin mittapuulla varsin ainutlaatuista. 

Suomessa Vuoden Nuori Menestyjä – JCI TOYP -kilpailua on toteutettu vuodesta 1990 saakka ja kilpailussa on palkittu aiempina vuosina mm. seuraavat henkilöt: Meeri KoutaniemiJaajo LinnonmaaAlexander StubbTeemu Selänne, Karita MattilaTomi Björk ja Sofi Oksanen.