Wapicen energiapalvelut osaksi Helenin aurinkovoimaloiden valvomoja

29.1.2021

Helen ja Wapice ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Helenin aurinkovoimaloiden etävalvonta ja hallinta on toteutettu Wapicen IoT-TICKET®-alustalla. Palvelun avulla Helen pystyy seuraamaan ja ohjaamaan aurinkovoimaloita ja niihin liittyvien laitteiden toimintaa eri puolella Suomea. Etävalvontaratkaisu on toteutettu avaimet käteen -periaatteella sisältäen etävalvontalaitteet ja pilvivalvomon.

Helen on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä, jonka energiaratkaisuja käyttää noin 1,7 miljoonaa suomalaista. Helen tuottaa sähköä, lämpöä ja jäähdytystä kehittäen jatkuvasti tehokkaampia tapoja tuottaa, varastoida ja kierrättää energiaa. Yritys kulkee kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta, jossa aurinkoenergialla on merkittävä rooli.

Aurinkovoimalat tuottavat aurinkosähköä vuosikymmenten ajan, joten niitä on huollettava säännöllisesti, jotta ne toimivat turvallisesti ja tehokkaasti. Reaaliaikainen valvonta luo etenkin mielenrauhaa ja turvallisuutta aurinkovoimalan omistajille. Tämän lisäksi aurinkovoimala voi olla yritykselle merkittävä investointi, jonka tehokas takaisinmaksu halutaan varmistaa.

- Palvelu tuottaa automaattisesti ennusteen tulevasta aurinkosähkön tuotannosta. Valvontaratkaisun avulla Helen tarjoaa asiakkailleen ennustavaa ylläpitoa sekä aurinkosähköjärjestelmien piilevien vikojen tehokkaan korjaamisen, kertoo Wapicen Energiapalveluista vastaava Jyrki Keskinen.