Wiser-älykotituotteiden miljoonan kuukausittaisen toiminnon raja ylitettiin Suomessa

10.1.2023

Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä.

Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmille päiville.

- Älykotituotteiden tuomat mahdollisuudet sähkön säästämiseen kiinnostavat tällä hetkellä kaikkia. Mielenkiintoista onkin nähdä, että älykotilaitteita oikeasti käytetään tähän tarkoitukseen ja juuri silloin kun hyöty on suurin. Käyttöpiikit kertovat myös siitä, että laitteiden mahdollistamia automaatioita osataan jo hyödyntää, kertoo Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Wiser-järjestelmään kuuluvia laitteita voi etäohjata ja säätää mistä tahansa Wiser by SE  sovelluksella, jonka voi asentaa älypuhelimeen tai tablettiin. Järjestelmään voi lisätä erilaisia sensoreita, kameroita, kulutusta mittaavia pistorasioita ja valaistuksen ohjausta. Järjestelmä laajenee seuraavaksi kattamaan lämmityksen ohjauksen: ensimmäiset termostaatit ovat jo saatavilla.