XPENG Motorsin ensimmäinen eurooppalainen elämyskeskus avattiin Ruotsissa

14.2.2022

Sähköautoyritys XPENG Motors on avannut 11.2. ensimmäisen XPENG Experience Store -myymälänsä Ruotsissa, Westfield Mall of Scandinaviassa. Myymälä on laatuaan ensimmäinen koko Euroopassa.

Avajaisnauhaa leikkaamassa Andy Rietschel (vas.), Pohjoismaiden aluejohtaja Elvis Cheng, Mikael Nääs ja Magnus Wenger. (kuva: Carlos Bernabe)


XPENG Motors perustettiin vuonna 2015. Teknologiayritys keskittyy älykkäisiin sähköautoihin ja liikkuvuusratkaisuihin. Tytäryhtiöidensä kautta XPENG pyrkii tutkimaan ja kehittämään moniulotteista liikkuvuuden ekosysteemiä muun muassa lentävien ajoneuvojen ja robottitekniikan avulla.

Tukholman myymälän avaaminen on tärkeä osa XPENG:n suunnitelmia laajentaa toimintaansa useisiin Euroopan maihin vuonna 2022. Ruotsi, Tanska ja Hollanti seuraavat Norjaa, joka oli ensimmäinen Euroopan maa, jossa XPENG-autot lanseerattiin.

- Oli tärkeää, että vakiinnuimme yhdelle Euroopan tärkeimmistä markkinoista. Olemme erittäin iloisia voidessamme avata ensimmäisen omatoimisesti toimivan myymälämme Ruotsissa. Avajaiset ovat virstanpylväitä XPENG:n tavoitteessa kasvaa ja laajentua Euroopassa. Haluamme esitellä älykkäät sähköautomme myös täällä, sanoo XPENG:n toimitusjohtaja Leon He.

Sekä XPENG P5 että P7 Wing Edition ovat saatavilla kaupasta. Malleissa on futuristinen muotoilu, älykäs ohjaamo ja erinomainen laatu. 

Täyttä vauhtia sähköllä Tukholman ulkopuolella. (kuva: James Holm)