Yhdysvaltalainen ohjelmistoyritys Liferay sijoittaa pilvipalvelunsa Haminaan

10.5.2021

Yhdysvaltalainen ohjelmistoyhtiö Liferay jatkaa Suomeen panostamistaan tarjoamalla jatkossa pilvipalveluita myös Haminassa sijaitsevasta datakeskuksesta.

Vuonna 2018 Helsinkiin Pohjoismaiden pääkonttorin perustanut Liferay on kasvanut Suomessa hyvin ja tuplannut henkilöstömääränsä muutamassa vuodessa. 

- Meillä on suuri kasvupotentiaali Suomen markkinalla erityisesti valmistavassa teollisuudessa, julkishallinnossa ja finanssisektorilla. Täällä on alasta riippumatta kova imu pilvisiirtymää kohtaan, Liferayn pohjoismaiden johtaja Hanna Ilén kertoo.

Suomen valinnan puolesta puhuivat pilvipalveluiden kysynnän kasvun ohella myös toimiva ja vakaa infrastruktuuri sekä sijainti Pohjois-Euroopassa. 

- Asiakkaamme ovat kiinnostuneita siitä, missä maassa heidän pilvessä oleva kriittinen datansa fyysisesti sijaitsee. Se, että data voidaan pitää Suomessa, on monelle luottamusta herättävä asia, Ilén sanoo.

Liferayn avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ohjelmistoalustaa käytetään erilaisten digitaalisten asiointi- ja palvelukanavien toteuttamiseen. Tällaisiin lukeutuvat muun muassa itsepalveluportaalit, B2B-verkkokaupat, intranetit ja verkkopalvelut. 

Teknologian tavoite on mahdollistaa loppukäyttäjälle kokonaisvaltainen digitaalinen kokemus kanava- ja laiteriippumattomasti. 

Liferayn asiakkaita ovat Suomessa muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela, Elisa ja Helsingin Yliopisto.