Yhteistyöllä aurinkovoimaa ja älykkäitä energiaratkaisuja

4.11.2020

Ensto ja HSK Sähkö Oy aloittavat yhteistyön Porvoon toimipisteen aurinkovoimalan ja tuotekehityshankkeen osalta. Tavoitteena on kehittää yhdessä ratkaisuja älykkääseen energianvarastointiin sähköntuotannon ja -kulutuksen tasapainottamiseksi.

Enston Porvoon toimipisteen aurinkovoimala on otettu käyttöön lokakuun lopussa, ja paneelit sekä invertterit ovat täydessä toiminnassa. Enston toimitusjohtaja Hannu Keinänen ja projektin urakoineen HSK Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kauppi ovat tyytyväisiä projektin lopputulokseen, vaikka vuodenajan harmaa sää ei täyttä tehoa voimalasta vielä tuotakaan. Kaikkiaan aurinkovoimalan vuosituoton arvioidaan olevan noin 130 000 kWh (152 kWp).

Aurinkovoimala kattaa osan Porvoon tehtaan sähköntuotannosta ja toimii samalla koealustana Enston tuotekehitykselle. Enston ja HSK Sähkön yhteistyö ei myöskään jää 450 aurinkopaneelin ja hallintajärjestelmien asennukseen, vaan tavoitteena on kehittää yhdessä ratkaisuja älykkääseen energianvarastointiin sähköntuotannon ja -kulutuksen tasapainottamiseksi. Innovatiivisuus yhdistääkin molempia toimijoita.