Ylen HD-kanavat käynnistyvät Digitan antenniverkossa maaliskuun lopussa

27.3.2020

Ylen HD-muotoisten kanavien jakelu käynnistyy Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa maaliskuun lopussa.

Käynnistyessään 31.3.2020 aamupäivän aikana verkko kattaa jopa 90 prosenttia väestöstä, ja kanavien näkyvyys laajenee kesäkuun alkuun mennessä koko maahan. Sen jälkeen Ylen tv-kanavia voi katsella teräväpiirtona koko Suomessa kaikilta jakeluteiltä.

“Nyt kun tilanne Suomessa ja koko maailmassa on poikkeuksellinen, yhteiset hetket ovat entistäkin tärkeämpiä. Televisio kerää suomalaiset yhteisten kokemusten äärelle ja Yle pystyy tarjoamaan nämä hetket nyt entistäkin laadukkaampina HD-laadulla koko maahan”, sanoo Ylen teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö.

”Teräväpiirtolähetyksiin siirtymistä on odoteltu Suomen antennikotitalouksissa jo pitkään, kaapeli-ja satelliittitalouksissa HD:tä on katseltu vuosia.”

Digitan maanlaajuinen verkko varmistaa, että kaikki suomalaiset iästä, asuinpaikasta tai laajakaistan nopeudesta riippumatta saavat ajankohtaista tietoa myös poikkeustilanteissa. 

- Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota antenniverkon katsojille Ylen HD-muotoiset lähetykset ja toivomme toki, että saamme muut pääkanavat teräväpiirtona mukaan lähiaikoina valtakunnalliseen verkkoon, sanoo Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen.

Ylen nykyiset perustasoiset (SD) tv-kanavat näkyvät toistaiseksi kuin ennenkin.

Näin näet Ylen HD-kanavat Digitan antenniverkossa viimeistään 1.6.2020

Ylen kanavat näkyvät 31.3.2020 aamupäivän aikana Digitan UHF-verkon B-kanavanipussa kanavapaikoilla 21, 22 ja 25. Lisätietoja näkyvyysalueen laajenemisesta saat Digitan sivuilta www.digita.fi/HD2020.

Vastaanottoon riittää UHF-antenni ja teräväpiirtolähetysten katseluun tarvitset myös HD-vastaanottimen. Näitä ovat T2-virittimellä varustettu televisio tai T2-digisovitin.

Jos kanavat eivät näy siirtymän jälkeen automaattisesti, vastaanotin saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun tai tehdasasetusten palauttamisen. Yhteisantennikiinteistöissä voi olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin Ylen HD-kanavien vastaanottamiseksi.