Kauhavan kaupungin vuokra-asuntoihin valokuituyhteyksiä - yli 600 asuntoa kuidutetaan

10.11.2022

Valokuitunen ja Kauhavan Vuokra-Asunnot Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kaupungin omistamien vuokra-asuntojen kuiduttamisesta. Sen myötä valokuituyhteys rakennetaan yli 600 vuokrahuoneistoon, ja samalla kuituverkkoon voi liittymä myös moni muu alueella asuva.

Nyt päätetyn valokuituhankkeen piirissä on kolmellakymmenellä asuntoalueella yhteensä 662 huoneistoa. Vuokra-asuntojen sopimuksen myötä rakennuspäätöksen saaneiden verkkojen arvo on 1,5 miljoonaa euroa. Tästä osa koostuu Kauhavan Vuokra-Asunnot Oy:n huoneistokohtaisista yhteyksistä.

Päätetty valokuituhanke on koko Kauhavan kaupungille ja lähialueille merkittävä ja elinvoimaisuutta edistävä hanke. Kauhavalla kiinteän verkon laajakaistasaatavuus esimerkiksi yli 100Mbit/s nopeuksissa on ollut 18 prosenttia. Kaupunki on tehnyt paljon erilaisia toimia laajakaistarakentamisen edistämiseksi. Nyt tämän kaupan myötä kunta mahdollistaa valokuituverkon rakentumisen mahdollisimman laajalle alueelle Kauhavalla.

Valokuitusella on myös aiempaa kokemusta kuntien vuokra-asuntojen kuiduttamisesta, mutta nyt solmittu sopimus on tähänastisista kuntien vuokra-asuntohankkeista suurin. Verkon rakennustyöt pääsevät alkamaan ensi keväänä roudan sulamisen jälkeen. Rakentamisen aikataulusta tiedotetaan tarkemmin verkon alueella, kun suunnitelmat valmistuvat. Valokuituverkkoon on mahdollisuus liittyä lähialueilta, ja nyt päätettyjä verkkoja laajennetaan kysynnän mukaan.

Runkoverkon rakentamista kadulla. (kuva: Valokuitunen)