Käyttövoiman merkitys työsuhdeauton valinnassa on noussut entisestään

24.5.2022

Käyttövoiman merkitys työsuhdeauton valinnassa on noussut entisestään. Tämä käy ilmi ALD Automotiven tuoreesta autoilijakyselystä, johon vastasi 1 200 työsuhdeautoilijaa. Ladattavaa hybridiä seuraavaksi työsuhdeautoksi harkitsee lähes puolet vastaajista. Jopa kolmasosa työsuhdeautoilijoista harkitsee täyssähköautoa.

Käyttövoiman merkitys seuraavan työsuhdeauton valinnassa oli noussut selkeästi.  Hybridiauton koki 43 % vastaajista turvalliseksi vaihtoehdoksi ennen hyppäystä sähköautoon. Täyssähköautoa harkitsee nyt jo 31 % vastaajista, kun vastaavasti viime vuonna sitä harkitsi 19 % vastaajista. Valintaa kuitenkin hidastavat palautteiden mukaan vielä kehittyvä latausinfra ja sähköautojen ajosäteet. Moni haluaa vielä odottaa sähköautojen kehittymistä. Merkittävää oli myös se, että perinteiset käyttövoimat ovat selkeästi hiipuva vaihtoehto. Bensiiniauto on vain 9 %:lle seuraava todennäköinen työsuhdeauto ja 4 % kertoi harkitsevansa kaasuautoa.

- Dieselin osuus on pudonnut reippaasti, mikä selittynee mm. polttoaineen hinnan nousulla. Dieselautoa harkitsee enää 13 % kun vastaava luku oli edellisvuonna 25 %. Paljon ajavalle diesel saattaa edelleen olla vielä varteenotettava vaihtoehto, sanoo ALD Automotiven asiakaspalvelupäällikkö Nina Hoffman

ALD kysyi myös, kuinka moni olisi valmis harkitsemaan yksityisleasingia ja yli puolet vastaajista vastasi positiivisesti. Kiinnostus yksityisleasingiin johtuu myös yleisestä epävarmuudesta, jonka taustalla ovat niin autojen käyttövoimamurros, epävarma geopoliittinen tilanne sekä siitä aiheutunut hintojen nousu.