Kyberdiplomatian asiantuntijat kokoontuvat Helsinkiin

3.5.2022

Kyberturvallisuus ja valtioiden välinen kyberdiplomatia ovat ajankohtaisempia teemoja kuin koskaan aiemmin. Cyber Security Nordic -konferenssin yhteydessä järjestettävä kansainvälisten vaikuttajien paneelikeskustelu pureutuu kyberuhkien tunnistamiseen, kyberrauhan rakentamiseen ja kansainvälisen sääntelyn kehittämiseen.

Messukeskuksessa Cyber Security -tapahtuman yhteydessä järjestettävä paneeli Cyber conflict resolution approaches pureutuu globaalin ja alueellisen kyberturvallisuuden keskeisimpiin haasteisiin, kyberkonfliktien ratkaisemisen parhaisiin käytäntöihin sekä yksityisen sektorin rooliin riskien estämisessä. Aiheen äärelle kokoontuu joukko eri geopoliittisilla alueilla toimivia yksityisen ja julkisen sektorin huippuasiantuntijoita.

Panelisteina ovat mm. konfliktinratkaisuun erikoistuneen CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin johtaja Janne Taalas ja oikeustieteen tohtori Eneken Tikk. Tikk on kansallisen lainsäädännön, kyberpolitiikan sekä kansainvälisen kyberdiplomatian asiantuntija. Roolissaan hän neuvoo niin hallituksia kuin muitakin päätöksentekijöitä digitaaliseen maailmaan liittyvissä kansainvälisissä rauha- ja turvallisuuskysymyksissä.

Paneelin järjestäjänä toimii CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation yhteistyössä Cyber Watch Finlandin ja Cyber Policy Instituten kanssa. 

Cyber Security Nordic -tapahtuman ohjelma osoitteessa www.cybersecuritynordic.com. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Kyberala ry:n kanssa. Cyber Security Nordic järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022 nyt neljättä kertaa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana. Tänä vuonna tapahtumaa voi seurata paikan päällä tai verkon välityksellä.