Pipelifesta Esimerkillinen tuotetietojen päivittäjä 2022

10.11.2022

Sähköteknisen kaupan liitto ry (STK) palkitsi Pipelife Finlandin Esimerkillisenä tuotetietojen päivittäjänä 2022. STK ylläpitää sähkönumerojärjestelmää sekä sähköteknisten tuotteiden Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka sisältää kattavat tiedot noin 250 000 aktiivisesta tuotteesta.

Pipelife Finland on ensimmäinen yritys Suomessa, joka pystyy hakemaan sähkönumeroita ja hallinnoimaan tuotteiden tuotetietoa Sähkönumerot.fi -sivustolla automaattisesti rajapinnan avulla.

Pipelifen ja STK:n yhteistyöprojektissa valmistui syksyllä 2022 rajapintaintegraatio toimittajan sekä STK:n tietokantojen välille. Se mahdollistaa tuotetiedon tehokkaan liikkumisen toimittajalta aina loppuasiakkaalle asti.

- Missiomme on lisätä digitaalisuutta tuotetiedoissa ja ottaa digitaalisia välineitä käyttöön silloin, kun se on mahdollista. Hyvässä kunnossa oleva, standardoitu tuotetieto ja rajapintojen hyödyntäminen vähentävät toimittajien manuaalista työtä, nopeuttavat tiedonkulkua ja vähentävät inhimillisiä virheitä, kertoo STK:n kehityspäällikkö Katri Huhtinen.

Pipelifen tuotetietokannan ja Sähkönumerot.fi:n välille luodun automaattisen rajapinnan tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa tiedonkulkua. Projekti suunniteltiin läheisessä yhteistyössä sekä STK:n että Pipelifen asiantuntijoiden kanssa.

Pipelife Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää ja Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen seuraavat, kun STK:n hallituksen puheenjohtaja Martti Forss Onniselta kiittää ratkaisumyyjä Tuomo Savolaista esimerkillisestä tuotetietotyöstä.