Suomalaiset ovat Pohjoismaista penseimpiä torjumaan ilmastokriisiä bensapumpuilla

8.9.2022

Peräti 70 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, ettei bensa- ja dieselautoilun kustannuksia tule nostaa. Kuluja ei haluta kasvattaa, vaikka syynä olisi ympäristönsuojelu.

Suomalaiset mielipiteet ovat Pohjoismaiden jyrkimmät. Sähköautoihin siirtyminen ei ollut vaihtoehto puolelle suomalaisista edes siinä tapauksessa, että kulut olisivat samat kuin polttomoottoriautoilussa. Vaihtohalukkaimpia olivat tanskalaiset. Suomalaisista 30 prosenttia koki, etteivät he yksityisautoilijoina ole vastuussa ympäristönsuojelusta. Ruotsalaisista tätä mieltä oli vain 17 prosenttia vastaajista. Tiedot selviävät Tori.fi:n teettämän pohjoismaalaisen kyselytutkimuksen vastauksista. Kyselytutkimukseen vastasi 1036 suomalaista. Ruotsalaisia vastaajia oli 1022, tanskalaisia 1025 ja norjalaisia 1015.

Suomalaisautoilijat ovat selkeästi muita pohjoismaalaisia kielteisempiä bensa- ja dieselautojen käyttökustannusten nousua kohtaan. Nousua ei pidetä oikeutettuna ympäristösyidenkään kantilta.

- Suomalaisista autoilijoista 70 prosenttia on sitä mieltä, että bensa- ja dieselautoilun kustannuksia ei tulisi nostaa. Tanskalaisista vain 48 ja norjalaisista 51 prosenttia on vastaavaa mieltä. Ruotsalaiset ovat mielipiteiltään lähinnä suomalaisia; 60 prosenttia vastustaa kustannusten nousua. Maista Norja on ainoa, jossa sähköautoilla ajavien tämänhetkinen osuus on merkittävä koko autokannasta, Tori Autojen johtaja Jenni Tuomisto sanoo.

Ilmastonmuutosta torjuakseen bensa- ja dieselveroa olisi valmis nostamaan vain 4 prosenttia suomalaisista. Nykyiselläänkin polttoaineiden verotus on Suomessa kansainvälisesti vertaillen korkeaa. Nyt kesäkuussa puolet hinnasta muodostui veroista. 

Ruotsalaisista bensaveron nostoon suostuisi liki 6 prosenttia autoilijoista. Norjalaisista 8 prosenttia ja tanskalaisista 10 prosenttia olisi valmis pulittamaan bensapumpulla nykyistä enemmän.

Vähän yli puolet suomalaisista autoilijoista ei ostaisi seuraavaksi menopelikseen sähköautoa, vaikka sähköauto olisi hinnaltaan ja käyttökustannuksiltaan sama kuin bensamoottoriauto. Täyssähköautoissa voi arveluttaa jälleenmyyntiarvon kehitys, lataukseen liittyvät haasteet ja akkujen käyttöiän odote.

- Toisaalta käytettyjen täyssähköautojen jälleenmyyntihinta on tällä hetkellä monissa tapauksissa jopa korkeampi kuin uusien. Eli käytännössä auton arvo ei laske. Se on täydellisen poikkeuksellista autokaupassa. Sähköautot ovat niin tuore keksintö, että ääripäät värittävät sekä tulevaisuusnäkymiä että kuluttamista, Tuomisto kertoo.

Norjalaisista ja ruotsalaisista noin 30 prosenttia olisi haluton vaihtamaan autoa sähköllä käyvään. Tanskalaiset ovat vaihtohalukkaimpia. Vain 23 prosenttia ei ole seuraavilla autokaupoilla halukas vaihtamaan. Liki kolmannes kaikista pohjoismaalaisista ei osannut valita kantaansa vaihtaako vaiko ei.

Ruotsalaiset autoilijat olivat pohjoismaalaisista myöntyväisempiä maksamaan sähköautosta ekstraa. Vähän yli 40 prosenttia voisi latoa lisää kruunuja pöytään saadakseen sähköauton.

- Norjalaisista vain viidennes maksaisi enemmän. Norjassa on Pohjoismaista eniten sähköautoja. Öljymaa on satsannut sähköautoilun kasvattamiseen tukien avulla. Ehkä norjalaiset ovat jo tottuneet edullisiin sähköautoihin, eivätkä näe syytä korkeampaa hintaan, Tuomisto sanoo.