Taaleri Energia jälleenrahoitti 158 megawatin tuulipuiston Serbiassa

27.9.2022

Taaleri Energia on jälleenrahoittanut Serbiassa sijaitsevan Čibuk-tuulipuiston yhdessä UniCreditin, Credit Suissen, Eurobankin ja OTP Bankin kanssa. Uuden rahoituksen kokonaissumma on noin 205 miljoonaa euroa. Tuulipuiston omistavat Taaleri Aurinkotuuli I -rahasto ja sen kanssasijoittajat, Finnfund, Masdar sekä saksalainen kehitysrahoittaja DEG.

Čibuk 1 on 57:llä GE-turbiinillaan Serbian suurin tuulipuisto. Vuotuinen sähköntuotanto vastaa noin 87 000 kotitalouden sähkönkulutusta, ja tuulipuiston hiilidioksidikompensaatio on 388 000 tonnia vuodessa.

Taaleri Energia on suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuuli- ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä, ja se koostuu yhteensä 44 ammattilaisesta. Tiimi sijoittaa parhaillaan viidettä uusiutuvan energian rahastoa, Taaleri SolarWind II -rahastoa. Taaleri Energia hallinnoi 2,8 gigawatin tuuli- ja aurinkohankkeiden portfoliota Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä.

Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia, joka on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä.