Telia ottaa käyttöön ympäristöystävälliset Eko-SIM kortit

7.11.2022

Telia tuo ensimmäisenä operaattorina kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit Suomeen. Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen.

Marraskuusta alkaen Telian myymälöiden ja verkkokaupan varastoissa on saatavilla kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Eko-SIM korttikehyksen koko on puolitettu perinteiseen korttikehykseen verrattuna. Lisäksi korttien materiaali on kierrätysmuovia. 

- Eko-SIM on toivottu uudistus, joka tuottaa konkreettisia säästöjä korttien valmistuksen materiaalikulutukseen. Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2 300 kiloa vuosittain. Suurin osa toimittamistamme SIM-korteista on ensi vuoden aikana Eko-SIM kortteja, kertoo Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist

Telian kierrätetyt Recycled-puhelimet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Tämän vuoden aikana kierrätyspuhelin on noussut useasti myös myydyimpien puhelinten listalle.

- Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Recycled -puhelimiin saa lisäksi vuoden takuun ja Telian liittymäasiakkaana etuhinnan, jotka varmasti lisäävät asiakkaidemme kiinnostusta kierrätyspuhelimen hankintaan, sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää