Valaistussuunnittelija LiCon-AT on nyt A-Insinöörit

3.5.2022

A-Insinööreihin viime vuonna yrityskaupalla liittynyt LiCon-AT yhdistyy A-Insinööreihin ja jatkaa toimintaansa A-Insinöörit Civil Oy:n nimellä. Uusi valaistussuunnittelun yksikkö täydentää A-Insinöörien tarjoamia yhdyskuntasuunnittelun palveluja.

- Valaistuksella on tärkeä, arvoa lisäävä merkitys monenlaisissa ympäristöissä. Valaistussuunnittelu on uusi osaamisalue konsernissamme, ja se täydentää erinomaisella tavalla alue-, liikenne-, tie-, katu-, tunneli- ja sillansuunnittelupalvelujamme, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

A-Insinöörien uudessa valaistus- ja sähkösuunnittelun liiketoimintayksikössä työskentelee 20 katujen, teiden, puistojen ja alueiden valaistuksen erikoistunutta asiantuntijaa. Yksikön johtajana jatkaa yksikönjohtaja Mika Saari.

Asiantuntijatiimin referensseihin kuuluu lukuisia katu- ja puistovalaistuskohteita Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella sekä tievalaistuskohteita ympäri Suomen. Viimeksi yksikön osaaminen sai tunnustusta, kun Tampereen ydinkeskustaa halkova Tammerkosken valaistus palkittiin Vuoden ulkovalaistuskohteena 2021 ja valittiin voittajaksi kansainvälisessä LIT Lighting Design Awards -kilpailussa historiallisen ympäristön valaistus -sarjassa.

A-Insinöörien valaistusasiantuntijat ovat suunnitelleet lukuisia katu- ja puistovalaistuskohteita Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella sekä tievalaistuskohteita ympäri Suomen. Tammerkosken valaistus sai Vuoden ulkovalaistuspalkinnon 2021. (Kuva: Skyfox)