Fortum myy osuutensa 185 MW:n aurinkovoimaliiketoiminnoista Intiassa

6.5.2024

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se myy jäljellä olevan osuutensa (43,75 %) aurinkovoimaliiketoiminnoistaan Intiassa Gentari Renewables India Pte. Ltd:lle, joka on puhtaan energian ratkaisujen tarjoajan Gentari Sdn. Bhd.:n tytäryhtiö. Kauppaan kuuluu neljä aurinkovoimalaitosta, Amrit (5 MW), Kapeli (10 MW), Bhadla (70 MW) ja Pavagada (100 MW), joiden kokonaiskapasiteetti on 185 MW. Samassa yhteydessä aurinkovoimayhtiön muut omistajat, UK Climate Investments Lakeside Limited (40 %) ja Evli-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoima rahasto (16,25 %), myyvät omistuksensa. Fortum myi 56,25 %:n osuuden liiketoiminnoista aiemmin vuosina 2018–2019.

Fortum kirjaa kaupasta jonkin verran myyntivoittoa. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Fortum aloitti toimintansa Intiassa 2012, ja liiketoimintoihin on kuulunut pääasiassa uusiutuvan energian hankkeiden kehittäminen. Myynnin jälkeen Fortumin liiketoiminnot Intiassa sisältävät sähköautojen latauspalveluita ja eri vaiheissa olevia uusiutuvan energian kehityshankkeita. Intia ei ole maantieteellisesti Fortumin pohjoismaisen strategian mukaista liiketoiminta-aluetta. Fortum harkitsee vaihtoehtoja jäljellä oleville Intian-liiketoiminnoilleen eikä tee uusia sitoumuksia Intiaan. Jäljellä olevat nettovarat ja takaukset ovat yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.