Startup Refugees käynnistää mentorointiohjelman Telian ja Tietoevryn kanssa

8.9.2022

Startup Refugees käynnistää yhdessä Telian ja Tietoevryn kanssa syyskuussa mentorointiohjelman, jonka tavoitteena on tukea pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia IT-alalle työllistymisessä. Startup Refugees järjestää eri yhteistyökumppaniensa kanssa suositun mentorointiohjelman nyt viidettä kertaa.

Suomeen saapuvilla ihmisillä on tarjottavana monipuolista osaamista ja ammattitaitoa. Monet kuitenkin tarvitsevat tietoa oman alan työmarkkinoista ja verkostoista löytääkseen paikkansa suomalaisessa työelämässä. Mentorointiohjelma kestää 10 viikkoa, ja se koostuu mentorin ja mentoroitavan kahdenkeskisistä tapaamisista sekä yhteisistä tapaamisista kaikkien osallistujien kesken.

Mentorointiohjelmaan valitaan 25 maahanmuuttaja- tai pakolaistaustaista henkilöä, jotka kaikki saavat henkilökohtaisen mentorin Telialta tai Tietoevryltä. Mentorointiparit valitaan osaamisen sekä ammatillisten kiinnostuksen kohteiden perusteella. Mukana on ICT:n, koodauksen, myynnin, markkinoinnin ja hallinnon ammattilaisia. Mentoroitavia on tänä vuonna mukana ainakin Irakista, Iranista ja Ukrainasta.